Keskustelua asiasta tai asiakeskustelua. Sitä ei ole ollut eikä liene ole odotettavissakaan lähitulevaisuudessa. Ei ainakaan kannata pidätellä hengitystä sitä odotellessa.

Keskustelu tai kirjoittelut maahanmuutosta ja sen ongelmista menee jotakuinkin näin:

Minä: ”olisi todella mukava tietää ne oikeat maahanmuuton kulut. Ne todelliset.

Joku:”Kyllä se Jussi Halla-aho on rasisti. Kaikki hänen kannattajat ovat rasisteja”

Minä: ”Pitääkin etsiä tulos- ja tase Migrin sivuilta, kun tilinpäätökset ovat julkisia”

Joku: ”Se Halla-ahon remmi on natseja, täynnä naisvihaajia ja uhkailuja”

Minä: ”Huoh…”

Huomaatte varmaan dialogin tai sen, ettei dialogia ole. Minä yritän pysyä asialinjalla, keskustella asiasta en ihmisistä tai ilmiöistä. Me ohitamme toisemme sujuvasti eikä luettua ymmäretä eikä kuultua kuunnella. Se on täysin turhaa.

Rasistihuutelijoiden on hyvä muistaa muutama tärkeä asia. Meidät on jo keitetty, paistettu, haukuttu, ivattu, uhkailtu rikosilmoituksella ja isän nussimisella. Pahoittelut karkeasta ilmaisusta, mutta viimeinen asia oli erään nettikommentoijan vastaus minulle, kun kysyin häneltä aina uudestaan todenperäistä ja jotenkin todistettavissa olevaa tietoa. Me emme siis lannistu eikä rasistiksi leimaaminen tunnu enää missään. Se kun ei enää ärsytä.

Toisekseen on hyvä ymmärtää puolueen tapa toimia. Jokainen jäsen on osa puoluetta. Halla-aho ei yksi ole puolue, vaan yhden äänen omaava jäsen. Perussuomalaisten jokainen jäsen yhteensä on yhtä kuin puolue. Juuri siksi puolueen jäsenistö äänesti muutosta ja sen se sai.